Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli; topluma entegre, dinamik ve geleceğin gereksinimlerine yanıt verebilecek bireyler yetiştirmeyi hedefleyen vizyoner bir eğitim yaklaşımıdır. Bu çerçevede geliştirilmiş olan “Yaşam Becerileri Yaklaşımı” Projesi, öğrencilerimizin toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlayacak ve günlük hayatta karşılaşacakları zorluklarla başa çıkabilmeleri için gerekli becerileri kazanmalarına imkân tanıyacaktır.
Bu projeyle öğrencilerimize sadece teorik bilgi vermekle kalmayıp uygulamaya dayalı etkinliklerle onların sosyal, duygusal ve zihinsel gelişimlerini destekliyoruz. Ayakkabı bağlama, mutfak becerileri, sağlıklı beslenme alışkanlıkları, geri dönüşüm ve sıfır atık farkındalığı gibi yaşam becerilerinden iletişim ve problem çözme yeteneklerine kadar geniş bir yelpazede etkinliklerle donatılan öğrencilerimiz, kendi potansiyellerini keşfederek çevrelerine sorumluluk bilinciyle yaklaşacaklar.
Yaşam Becerileri Projesi, çocuklarımızı yalnızca bugünün değil, geleceğin zorluklarına karşı hazırlıklı, yenilikçi ve üretken bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Günlük hayatın sorunlarına karşı yetkin, özgüvenli ve çözüm odaklı bir yaklaşımla hareket edebilmeleri için gerekli donanımları kazanan çocuklarımız, Türkiye Yüzyılı’na yön verecek bireyler olacaklar.
Bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak okul ve çevrenin koşullarına uyum sağlayacak, zamanın ruhuna ve geleceğin beklentilerine uygun bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bu proje ile geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz.
Yusuf TEKİN Millî Eğitim Bakanı
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin topluma uyumlu, toplumsal yaşama aktif olarak katılan, problem çözme yeteneği gelişen, yaşam koşullarına hazır bireylerin yetiştirilmesi hedefleri doğrultusunda; öğrencilerin günlük yaşam becerileri edinerek toplumsal hayata etkin katılım sağlamaları amacıyla Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullarda "Yaşam Becerileri Projesi" uygulanmaktadır.
Bu proje kapsamında okulumuzdaki ilk faaliyetimiz “Hayvanları Koruma” ve “Geri Dönüşüm” alanlarında oldu. Öğrencilerimiz bahçemizde bulunan kedi evlerine kedilerin soğuktan korunması amacıyla evlerindeki atık malzemelerden minderler yaptılar. Bu sayede hem atık malzemeleri geri dönüştürmüş hem de doğadaki canlı yaşamının korunmasına katkıda bulunmuşlardır. Projede emeği bulunan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.